IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Simple Border
mlAscension
post Nov 5 2005, 06:16 PM
Post #1


Upstanding Citizen


Group: Members
Posts: 0
Joined: 23-December 04
From: Connecticut
Member No.: 7,045



I see a bunch of people making complicated sigs these days. They work so hard on the background and everything, but the funny thing is, they don't even bother to add a border.

Remember this: borders make the sig 35% better and makes you look 99% better.

It takes two seconds.

Do this to add a simple, one pixel border.

1.Layer..> New Layer.. Label it border.
2. Select All...
3. Edit> Stroke... Make sure the color on the bottom of the small window that just popped up is black. Also, make sure the option of the stroke is "inside" and at 100% opacity.

...and Voila.

(Make sure to put your border on the top of the layers order! Pictures going over the borders look herendous (spl?).


--------------------

Props to Van Hel Singh and ProbleMatiK for the sig.
Achievements
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Strike
post Nov 6 2005, 05:29 PM
Post #2


Upstanding Citizen
Group Icon

Group: Banned
Posts: 0
Joined: 11-September 05
Member No.: 24,248



1.) Why the Hell have you got DuffMan's sig?

2.) That sucks. Mine is better:

  • New layer
  • Select > All
  • Edit > Stroke > Black > 5px > Centre
  • Edit > Stroke > White > 3px > Centre
  • Edit > Stroke > Black > 1px > Centre
Much better I think you'll find.

N.B And please remove Duffman's sig. It looks good with him, but you - no.
Achievements
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zacko
post Nov 6 2005, 06:10 PM
Post #3


Vandal
Group Icon

Group: Gold Member
Posts: 70
Joined: 4-July 06
From: Cornwall, land of the pikeys.
Member No.: 54



Duff said he could use it, I thought it was a bit weird aswell.

Meh simple tut still good for PS newbies though


--------------------
Achievements
Go to the top of the page
 
+Quote Post
House
post Nov 7 2005, 10:54 AM
Post #4


Upstanding Citizen


Group: Members
Posts: 0
Joined: 8-June 05
From: Sydney, NSW, Australia
Member No.: 12,344



Hmm, I must be doing it the wrong way all I do is

Select Image
and Click Add border.


--------------------
Achievements
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gnarkill
post Nov 8 2005, 07:40 PM
Post #5


Upstanding Citizen
Group Icon

Group: Gold Member
Posts: 3
Joined: 4-July 06
From: Coventry, UK
Member No.: 5,923
PSN Name: LouisG187



What program do you use?


--------------------
Achievements
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DiO
post Nov 8 2005, 08:44 PM
Post #6


Forgot about member titles for awhile there...
Group Icon

Group: Gold Member
Posts: 735
Joined: 12-September 04
From: Canawda
Member No.: 1,564



lmfao,sometimes recently i jsut opean it in paint and zoom in,and use the line tool to add a border


--------------------
Achievements
Go to the top of the page
 
+Quote Post
House
post Nov 9 2005, 04:03 AM
Post #7


Upstanding Citizen


Group: Members
Posts: 0
Joined: 8-June 05
From: Sydney, NSW, Australia
Member No.: 12,344



QUOTE(Gnarkill @ Nov 9 2005, 08:08 AM) [snapback]988611[/snapback]

What program do you use?


Jasc Paint Shop Pro 8


--------------------
Achievements
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gnarkill
post Nov 9 2005, 05:58 PM
Post #8


Upstanding Citizen
Group Icon

Group: Gold Member
Posts: 3
Joined: 4-July 06
From: Coventry, UK
Member No.: 5,923
PSN Name: LouisG187



Oh right. For that you do just go Image > Add border

But you repeat it for however many pixels you want the border to be.


--------------------
Achievements
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sKaM
post Nov 12 2005, 12:51 AM
Post #9


Upstanding Citizen


Group: Members
Posts: 0
Joined: 3-October 04
From: New York
Member No.: 2,198



QUOTE(D-O @ Nov 8 2005, 05:12 PM) [snapback]988671[/snapback]

lmfao,sometimes recently i jsut opean it in paint and zoom in,and use the line tool to add a border



lol I do that too, but Ill give this a try.


--------------------
IPB Image
Achievements
Go to the top of the page
 
+Quote Post
arthuro12
post Jan 7 2006, 03:28 PM
Post #10


Upstanding Citizen


Group: Members
Posts: 0
Joined: 2-January 06
Member No.: 27,087



it works (thanx im noob! hate me)


--------------------
its my 3d sig!!!
IPB Image
hehehe
Achievements
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 19th April 2014 - 10:25 PM

GTA 5 | GTA San Andreas | Red Dead Redemption | GTA 4